Niels Albert heeft op de Lilse Bergen overtuigend de Krawatencross gewonnen. Albert haalde het onder massale belangstelling voor Klaas Vantornhout en Sven Nys.

Niels Albert maakte er vanaf de 2e ronde een ware demonstratie van.

Het lijkt dit seizoen nooit mee te zitten voor Tom Meeusen. In de eerste bocht ging een pak renners onderuit. Meeusen was één van de slachtoffers en dook als allerlaatste het veld in.  Hij zou nog 16e worden.

Al in de 2e ronde plaatste Albert zijn versnelling. De rest zou hem niet meer terugzien. De spanning kwam uit de achtervolgende groep waar de posities voortdurend wisselden.

Kevin Pauwels en wereldkampioen Sven Nys leken er een duel om de tweede plaats van te gaan maken, maar Klaas Vantornout, Rob Peeters en Bart Wellens kwamen toch nog aansluiten.

In een prangende slotfase, waarin Lars van der Haar ook nog eens onderuit ging én opgaf, spurtte Vantornout naar de tweede plaats. Nys klopte Pauwels en werd nog derde.

Albert finishte met vijftig seconden voorsprong en is op die manier zo goed als zeker van de eindzege in het Bpost Bank-klassement.

Meer dan 13.000 fans genoten van een spetterende cross in een vlekkeloze organisatie.